Fem uns mots encreuats? amb Jordi Fortuny Boladeras, Sara Sansuan i Àngel Cerdanya

10 des. 2016
16:35-16:50
Sala William Shakespeare

Fem uns mots encreuats? amb Jordi Fortuny Boladeras, Sara Sansuan i Àngel Cerdanya

Ets d’aquells que s’apoderen del diari per a fer els mots encreuats? T’agraden els jocs de paraules? Ets un enamorat de la llengua? Si has respost que a alguna d’aquestes preguntes prepara’t per a jugar! Jordi Fortuny ha preparat una activitat especial pel Mercat de Nadal del Llibre on podràs demostrar si et un Indiana Jones de la lexicografia!

AAFF Acid ironic.indd

Ho presenten els actors Sara Sansuan i Àngel Cerdanya. 

Àngel Cerdanya “El Sueco”, actor, cantant de tangos, doctor en matemàtiques i fill de la Fernanda Cerdanya, que va ser fan total i absoluta dels encreuats d’en Fortuny. El Sueco i el Fortuny es coneixen des del temps que van compartir de joves a la Facultat de Matemàtiques… Aquesta experiència comuna va acabar quan en Fortuny es va cansar de les subtileses de certs teoremes -concretament del Teorema de Witt- i va abandonar la carrera. Per la seva part, el Sueco és un gran afeccionat a resoldre encreuats tot i que, de vegades, li fa el salt al Fortuny fent el sudoku.

Sara Sansuan, actriu de vocació. Actualment combina la comunicació al tercer sector amb la companyia de teatre Cia La Casa Real amb la que organitza des de fa quatre anys les vetllades teatrals “Assajar és de Covards”. L’últim espectacle estrenat va ser “17 simpatiques maneres d’acabar amb el capitalisme” al teatre Tantarantana.

 

Jordi Fortuny Boladeras

Biografia

Jordi Fortuny Boladeras elabora, des de l’1 de desembre de 1985, els mots encreuats diaris de La Vanguardia. Convençut que les paraules diuen més del que volen dir, aprofita la circumstància per practicar el seu joc preferit: trobar preguntes a les respostes. Però creu que, fins i tot amb bones dosis de sadomasoquisme, és desitjable que el joc tingui sentit i sigui consentit.

Àcid Irònic’ (Ara llibres, 2016) presenta un diccionari amb balls de lletres i coreografies de paraules que és, alhora, un joc i un repte per al lector: n’haurà d’endevinar les entrades! Per tal d’endevinar-les, el lector només disposa d’un anagrama i d’una definició. Ets un Indiana Jones de la lexicografia? Atreveix-te a jugar!