Literatura compromesa amb Elisabeth G. Iborra, Gemma Freixas, David Cirici , Anna Cabot i Laura Lanuza

02 des. 2017
12:45 - 13:15
Escenari Aurora i Prudenci Bertrana

Literatura compromesa amb Elisabeth G. Iborra, Gemma Freixas, David Cirici , Anna Cabot i Laura Lanuza

La solidaritat i el coneixement de la nostra realitat social no descansa. Hi ha un ampli ventall de títols que centralitzen l’atenció en la solidaritat i en els refugiats.

En aquest cas comptarem amb quatre autors, Elisabeth G. Iborra, David Cirici i Anna Cabot que han escrit sobre els refugiats des de diferents perspectives i amb una autora, Gemma Freixas, que a ‘Muso Kunda, la casa de les dones’ ret homenatge a les lluitadores del cor del Sàhara.

Laura Lanuza, portaveu de Proactiva Open Arms, presentarà l’acte.

Biografia

Elisabeth G. Iborra és periodista i escriptora amb 17 llibres publicats. Llicenciada en Ciències de la Informació a la Universitat del Pais Vasc a Bilbao, ha treballat als mitjans nacionals més importants, des de RNE, EFE, El Mundo o Interviú, passant per El Periódico i tot el Grupo Zeta.

La seva experiència li ha servit per emprendre els seus projectes literaris amb coneixements que abasten des de la cultura en general a la sociologia, la sexologia, la psicologia, la filosofia, l’enogastronomia o l’antropologia.

Podries ser tu, Sí, tu!“(Somos Libros, 2017) és una història il·lustrada d’una família en busca de refugi. Es tracta d’un llibre de valors, un llibre per a l’acollida que busca sensibilitzar el públic més jove i les seves famílies. El final, basat en l’esperança i la dignitat, ha estat creat per l’alumnat del Liceu Francès de Barcelona i els beneficis obtinguts es destinaran a Proactiva Open Arms.


Biografia

Gemma Freixas (Barcelona, 1962) és llicenciada en filosofia i ha combinat feines de producció audiovisual amb el periodisme escrit en els dominicals de La VanguardiaEl PeriódicoEl Punt Avui i l’Ara, i a les revistes especialitzades GeoRutas del Mundo i Todo Turismo. És autora dels llibres de narrativa Tanaka, un recorrido por la actual Myanmar (2003) i Djoliba, la curva del Níger en Mali (2009). L’any 2013 rep el Premi Roc Boronat amb la novel∙la Casino de Santa Isabel que recrea les setmanes posteriors a la proclamació de la independència de Guinea. El 2015 publica a Meteora Malabo i les cendres, una novel·la d’acció situada en la Guinea Equatorial actual. Amb Muso Kunda, la casa de les dones (2017), Gemma Freixas es consolida com la novel·lista catalana que més fidelment ens sap acostar a la realitat africana i als seus escenaris més captivadors.

El seu últim llibre és Muso Kunda, la casa de les dones (2017, Meteora).


Biografia

David Cirici, nascut a Barcelona l’any 1954, és escriptor, guionista i publicitari. Ha treballat com a guionista a la ràdio en el programa de Ràdio 4 Català per a tothom” (1976-1982) i a la televisió en sèries com Oliana Molls (TV3, 1985-1986), Kiu i els seus amics (TV3 1984), Les tres Bessones (TV3 1995-2000), i programes com Ahí te quiero ver (TVE, 1986), Tariro Tariro (TVE, 1987), Blanc o negre (TV3, 1987), No passa res (TV3, 1988), El joc del segle (TV3, 1992). També ha treballat en guions d’espectacles musicals del grup Roseland.El 1984 va obtenir el Premi Recull i el Premi de literatura infantil Apel·les Mestres amb el llibre Vòlics. Amb la publicació de La fábrica de les mentides va guanyar el Premi de novel·la Joaquim Ruyra. Amb la Vida dels altres va ser finalista del Premi Ramon Llull 2000. També ha publicat Els Grúfols (edicions Pau), un llibre per a nens sobre el racisme, i El baró i la leprosa (Empúries).Ha estat director creatiu a les agències RCP Saatchi & Saatchi i Alta Definión, i soci fundador i director creatiu a Imagina. Des del 2000 dirigeix la seva pròpia agència, Cirici Comunicació.

Aquest any ha publicat El setè àngel (2017, Edicions 62), una història commovedora sobre la fragilitat de la vida, els cops de l’atzar i el lligam entre pares i fills.


Biografia

Anna Cabot, pediatra de professió. Neix a Barcelona el 1951 i es trasllada a Argentona amb el seu fill el 1987. La medicina, amb el focus posat a la immigració, l’absorbeix una pila d’anys. Des del 2002 viatja a Gàmbia i a Senegal en diferents projectes de cooperació. El 1990 publica Desmesura, quadern de poemes. Més tard apareixen publicacions esporàdiques en diversos llibres col·lectius. L’any 2015 publica amb la Badia Bouia Pedra sobre pedra. Dietari d’una mediadora intercultural, contundents històries de migració, i Piedras, la versió en castellà.

Repetint parella d’escriptura amb Badia Bouia, publiquen Veus sense refugi (2017, Les Males Herbes).