L’univers Llull amb Ramon Gasch i Joan Santanach Suñol

10 des. 2016
16:05-16:30
Sala Montserrat Roig

L’univers Llull amb Ramon Gasch i Joan Santanach Suñol

Celebrem l’any literari Llull, un dels escriptors i pensadors més destacats de l’Edat Mitjana, amb el descobriment de la vida de Ramon Llull: la seva infantesa, la seva activitat com a cortesà, el seu matrimoni neguitós amb Blanca Picay i l’amor boig per l’Elionor de Castello.

llibre-de-veritats-i-secrets_ramon-gasch-pou

Ho presenta Joan Santanach  Suñol, professor de la Universitat de Barcelona, coordinador de l’Editorial Barcino i comissari de l’Any Llull 2016.

Ramon Gasch

Biografia

Ramon Gasch (Santa Maria de Palautordera, 1950) és escriptor i enginyer tècnic elèctric. Ha publicat tres manuals tècnics i un llibre de vivències dins la seva professió. A més d’un recull de contes, és autor de dues novel·les. En col·laboració amb Andreu González Castro, va escriure ‘Bon cop de falç!’, que va ser guardonada amb el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica.

‘Llibre de veritats i secrets’ (Columna, 2016) narra la vida de Ramon Llull: la infantesa, on comença a descobrir les seves grans capacitats; la seva activitat com a cortesà, trobador, joglar i conqueridor de cors; el període de neguits i dubtes del seu matrimoni amb Blanca Picay; l’amor boig per l’Elionor de Castello que no el vol… Fets que fan que Ramon Llull entri en un període de deixadesa, obsessionat més que mai en les seves composicions trobadoresques i lascives, i que iniciï la seva conversió i concebi l’ideari dels tres objectius de la seva vida.