Mites i llegendes del Barça amb Sergi Pàmies, Frederic Porta i Jordi Costa

10 des. 2016
18:15-18:45
Sala Montserrat Roig

Mites i llegendes del Barça amb Sergi Pàmies, Frederic Porta i Jordi Costa

Un culer defectuós i un “arqueòleg” de la història del Barça descobriran secrets del club per conèixer perquè el Barça es considerat més que un club. Quins han estat els futbolistes més rellevants de la història? Com ha anat evolucionant el club? Quins sentiments desperta?

confessions-dun-culer-sergi-pamies_web barca-inedit_web johan-cruyff-autobiografia_web

 

Presentarà l’acte Jordi Costa, periodista esportiu català. Ha treballat durant 12 anys a Rac1 i actualment s’encarrega de presentar, juntament amb la Sònia Gelmà, el programa esportiu Tot costa a Catalunya Ràdio.

Frederic Porta

Biografia

Frederic Porta, juntament amb Manuel Tomás, s’ha capbussat a fons per aconseguir petites joies del passat, per situar en context la relació entre el club, ciutat i país, per reivindicar molts noms que no mereixen quedar-se en l’oblit. Persones que han deixat la seva petjada al servei de la causa comú que milions de seguidors abracen avui. I no només futbolistes. També directius, personatges de tota classe i senzills treballadors que obraren amb amor en benefici d’aquesta religió laica, aquesta immensa força d’atracció compartida en tot el món.

A ‘Barça Inèdit’ trobarem 800 fragments per sintetitzar el que representa el FC Barcelona.


Sergi Pàmies

Biografia

Sergi Pàmies i López, (París, 26 de gener de 1960) és un narrador, articulista de La Vanguardia, traductor i crític de televisió català. És fill de la també escriptora Teresa Pàmies i del polític Gregorio López Raimundo.

Entre el 1979 i el 1989 va treballar com a comptable, feina que va deixar per dedicar-se a l’escriptura tres anys després de la publicació del seu primer llibre, ‘T’hauria de caure la cara de vergonya’ (1986), publicat amb Quaderns Crema. Els reculls de contes ‘Si menges una llimona sense fer ganyotes’ (2006) i ‘La bicicleta estàtica’ (2010) es van situar durant setmanes al capdamunt de les llistes de més venuts.

Els seus contes i novel·les han estat traduïts a set llengües, entre les quals l’alemany, l’anglès, el castellà, el francès, i el japonès. Al català, ha traduït obres de Guillaume Apollinaire, Agota Kristof, Jean-Philippe Toussaint, Daniel Pennac i Amélie Nothomb, d’aquesta darrera gairebé totes les seves obres també al castellà. Actualment col•labora als programes Els matins de TV3, 8 al dia de 8tv i a La Vanguardia. Ha col•laborat a Catalunya Ràdio i a RAC1.

Recentment ha publicat ‘Confessions d’un culer defectuós’, un mirada original sobre el Barça. És un autoretrat vivíssim i una radiografia mil·limètrica de les patologies bàsiques del barcelonisme convencional.