Montserrat Roig, una mirada a la seva trajectòria vital i literària amb Roger Sempere Roig i Aina Torres

10 des. 2016
12:45-13:15h
Sala Montserrat Roig

Montserrat Roig, una mirada a la seva trajectòria vital i literària amb Roger Sempere Roig i Aina Torres

Coincidint amb el 70 aniversari del naixement de Montserrat Roig  hem organitzat una trobada literària per conèixer la vida i l’obra de l’escriptora amb Aina Torres i  Roger Sempere (fill de Montserrat Roig)

Montserrat Roig és una de les grans figures de la literatura catalana del segle XX. La seva vida és representativa de la generació que va néixer i créixer sota les mordasses del franquisme. Eren els anys de les revoltes del 68, la clandestinitat, les assemblees universitàries, les il·lusions per la caiguda del dictador i el desencís per la reforma del règim. En aquest món convuls, Montserrat Roig va combatre en els fronts de la literatura i el feminisme.

memoria-viva

‘Montserrat Roig. La memòria viva’ (Sembra Llibres, 2016)

L’autora conversarà amb Roger Sempere, fill de Roig.

Aina Torres

Biografia

Aina Torres (Barcelona, 1984) és periodista, escriptora i gestora cultural. Especialitzada en periodisme cultural ha treballat com a cap de premsa d’Edicions 62, com a redactora al canal VilaWeb Lletres, col·labora al diari digital cultural Núvol i ha fet les entrevistes als participants al Festival nacional de poesia per la Institució de les Lletres Catalanes.

A ‘Montserrat Roig. La memòria viva‘, l’autora ens endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur. Un llegat explicat també en aquest llibre per personalitats que van compartir la vida amb Montserrat Roig o que se’n senten deixebles.