Recomanacions de llibres a les xarxes socials… Booktubers, Bloggers i Bookstagrammers en conversa amb Elena Núñez, Layla Zaoui, Gerard Solé i Mixa

02 des. 2017
15:30 - 16:00
Escenari Aurora i Prudenci Bertrana

Recomanacions de llibres a les xarxes socials… Booktubers, Bloggers i Bookstagrammers en conversa amb Elena Núñez, Layla Zaoui, Gerard Solé i Mixa

El Mercat de Nadal del Llibre promou la lectura en tots els públics. En aquesta ocasió ho fa mitjançant una activitat amb joves catalans que estimen la lectura i els agrada compartir les seves lectures amb altres lectors. Què diferencia un booktuber, un blogger i un bookstagrammer?

Biografia

Elena Núñez (2001) és booktuber i comparteix la seva passió literària amb l’esport, la ràdio i els estudis. A més, va guanyar el concurs #recomanollegir organitzat per biblioteques de Barcelona.12
Va obrir el seu primer canal fa 1 any, i des d’aquell moment no ha parat de compartir les seves lectures.
Actualment, està cursant 1r de batxillerat social. En un futur li agradaria ser advocada i periodista, i sempre trobar temps per llegir.

Biografia

El Gerard Solé (1998) és bookstagrammer, per tant, dedica el seu temps lliure a llegir, ressenyar i fotografiar llibres, entre altres coses. Va crear el seu compte de Bookstagram a la xarxa social Instagram ara ja fa més de 2 anys, el mes de juliol del 2015.

Amb les seves fotografies intenta crear una manera dinàmica i molt visual de recomanar llibres i escampar la seva passió per la lectura. Sovint el podreu trobar carregant amb llibres i una càmera amunt i avall pels llocs més inesperats, però, tot sigui pel #bookstagram !

Actualment és estudiant de Medicina a la Universitat de Barcelona i necessita més prestatgeries urgentment.


Biografia

Layla Zaoui, fundadora del blog literari Perduda entre Paraules, es descriu a si mateixa com una amant de la literatura juvenil i gran entusiasta de Jane Austen. Destaca pel seu treball dedicat a l’anàlisi de les obres de Jane Austen i la continuació de l’obra inacabada de la mateixa: The Watsons. Ha col·laborat en diaris com l’enllaç i participa al programa radiofònic Vull ser Jove de radio Sant Boi. Actualment estudia a l’UB i li encantaria dedicar-se al periodisme. Considera la pizza amb pinya una aberració. 

La podeu seguir al seu Instagram


Biografia

La Mixa és Blogger literària, Booktuber i Quellegista (membre veterana del fòrum “Què Llegeixes?”, una plataforma pel foment de la lectura impulsada per la ILC -Institució de les Lletres Catalanes-). Participa a presentacions de llibres, taules rodones, xerrades, entrevistes i modera clubs de lectura. També li agrada considerar-se una reportera cultural: al seu blog “Paraula de Mixa” escriu tota mena de cròniques i articles sobre fires, festivals, obres de teatre, música, concerts, concursos… Col·labora amb la ILC i Biblioteques de Barcelona entre d’altres, i ha participat a vàries emissores de ràdio com ara rne4, Ràdio Sant Boi, Ràdio Castelldefels o Helen Doron Radio (l’única estació de ràdio online de tot el món creada per a adolescents que estudien l’anglès). Actualment és la mestra més jove a la xarxa internacional d’acadèmies Helen Doron, que inclou a més de 4.000 professors a 36 països.