Ens traslladem a Cardós amb Ramon Solsona i Eduard Márquez

10 des. 2016
13:15-13:40
Sala William Shakespeare

Ens traslladem a Cardós amb Ramon Solsona i Eduard Márquez

Ramon Solsona (Premi Sant Jordi) conversarà amb Eduard Màrquez (Premi de la Crítica de narrativa catalana)  sobre la darrera obra del primer, considerada una de les grans novel·les dels últims anys: ‘Allò que va passar a Cardós.

allo-que-va-passar-a-cardos-ramon-solsona_web

Eduard Màrquez és autor, entre altres obres, de la novel·la La decisió de Brandes‘, que va merèixer el Premi de la Crítica de narrativa catalana en l’edició de 2007. La novel·la narra el dilema d’un pintor davant les amenaces nazis, enmig d’històries familiars i de salts en el temps. També és autor de reculls de poemes i de llibres infantils. El seu estil destaca per la barreja de lirisme i elements quotidians.

Ramon Solsona

Biografia

Ramon Solsona (Barcelona, 1950), ha publicat les novel·les ‘Figures de calidoscopi’ (1989), ‘Les hores detingudes’ (1993), DG (1998), ‘No tornarem mai més’ (1999), ‘Línia blava’ (2004) i ‘L’home de la maleta’ (2011), amb la qual va guanyar el premi Sant Jordi. Col·laborador habitual de premsa, ràdio i televisió, actualment participa al programa de ràdio El matí de Catalunya Ràdio amb l’espai diari Entre paraules, de divulgació del llenguatge. També és articulista de La Vanguardia.

A ‘Allò que va pasar a Cardós’ (Proa, 2016) Ramon Solsona ofereix una novel·la èpica i vibrant que té tota la rotunditat dels clàssics.

Un guàrdia civil és assassinat a la vall de Cardós una nit de neu del 1965. Les causes i les conseqüències del crim travessen un territori sacsejat per les obres d’un gran complex hidroelèctric.