Tertúlia política d’actualitat amb Gemma Calvet, Ramon Tremosa, Quim Torra, Aleix Sarri i Josep Maria Martí Rigau

10 des. 2016
16:00 - 16:30
Sala William Shakespeare

Tertúlia política d’actualitat amb Gemma Calvet, Ramon Tremosa, Quim Torra, Aleix Sarri i Josep Maria Martí Rigau

Repassarem l’actualitat política amb especialistes en el tema per tal de poder entendre cap a on anem, conèixer la cara més humana de la política i descobrir detalls dels escàndols més rellevants.

leuropa-que-han-fet-fracassar-ramon-tremosa que-ens-esta-passant-gemma-calvet-columna Pre-cubierta L'escó .indd muriel-casals-i-la-revolucio-dels-somriures-quim-torra-portic

Ho presentarà Josep Maria Martí Rigau, director del programa de TV3 Parlament, considerat el cronista parlamentari per excel·lència.

Aleix Sarri

Biografia

Aleix Sarri (Barcelona, 1985) és llicenciat en Biotecnologia a la UAB i màster en Relacions Internacionals per l’IBEI. Assistent de l’eurodiputat de CDC Ramon Tremosa des de finals de 2010 al Comitè d’Economia i Finances del Parlament Europeu, l’ha assessorat en els debats dels informes anuals del BCE que revisen la política monetària de la zona euro i en l’informe anual de Competència de la UE. També ha participat activament amb l’eurodiputat convergent en les negociacions de les noves normes de control pressupostari de la zona euro, la taxa a les transaccions financeres, l’informe sobre finances públiques del Parlament Europeu i la regulació sobre les agències de rating, entre molts altres textos legislatius.

A ‘L’Europa que han fet fracassar’ (Pòrtic, 2016) Ramon Tremosa i Aleix Sarri fan una anàlisi valenta del fracàs d’Europa.


Gemma Calvet

Biografia

Gemma Calvet, jurista i amb diverses responsabilitats en l’àmbit públic i privat, ha estat diputada independent a la desena legislatura al Parlament de Catalunya. Ha col·laborat durant més de deu anys com a articulista d’opinió als diaris El Periódico de Catalunya, Avui i Ara i ha participat setmanalment com a analista política en programes de ràdio i televisió.

‘Què ha passat a Catalunya? On és ara la força de la gent? La política ha estat útil o no? I els partits? Què ha canviat a Espanya amb el procés català? Cap a on va el procés de transició? I Europa? ‘Què ens està passant?’ (Columna, 2016) ofereix diàlegs amb persones rellevants del país de l’àmbit cultural, social i polític. Una aproximació al tema realista, valenta, autocrítica però sobretot constructiva.


Ramon Tremosa

Biografia

Ramon Tremosa (Barcelona, 1965) és economista, professor titular a la Universitat de Barcelona i investigador en el Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials (CAEPS). Va ser el cap de llista de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions al Parlament Europeu de 2009 i de 2014. I un dels eurodiputats més actius al Parlament Europeu. Ha publicat molts articles en revistes acadèmiques i és autor de diversos llibres sobre política econòmica. Col·labora de manera habitual als mitjans de comunicació.

A ‘L’Europa que han fet fracassar’ (Pòrtic, 2016) Ramon Tremosa i Aleix Sarri fan una anàlisi valenta del fracàs d’Europa.


Quim Torra

Biografia

Quim Torra (Blanes, 1962) és llicenciat en dret, editor i escriptor. Va fundar l’editorial A Contra Vent, des d’on ha desenvolupat una activitat intensa de recuperació de la tradició literària i periodística catalana. El 2012 va ser nomenat director del Born Centre Cultural; des d’on va dirigir el procés de museïtzació de les ruïnes que es conserven al sòl de l’antic mercat. Actualment, és director de la Revista de Catalunya.

A ‘Muriel Casals i la revolució dels somriures’ (Pòrtic, 2016) l’autor explica les claus de la contribució de la Muriel al moviment sobiranista. Un llibre personal i aclaridor.