La transgressió cultural a Barcelona durant els darrers anys del franquisme amb Nazario i Pau Riba

10 des. 2016
17:40-18:10
Sala Montserrat Roig

La transgressió cultural a Barcelona durant els darrers anys del franquisme amb Nazario i Pau Riba

Com era la Barcelona dels darrers anys del franquisme si eres un dibuixant underground i un músic alternatiu? Amb ells descobrirem un testimoni molt valuós d’una Barcelona creativa i esbojarrada que va desaparèixer durant els anys posteriors amb l’arribada dels Jocs Olímpics.

CR111_La vida cotidiana del dibujante underground.indd la-revolucio-que-ara-toca-pau-riba

Nazario

Biografia

Nazario (Castilleja del Campo, Sevilla, 1944) és un dels pioners del cómic underground español, un dels millors retratistes dels baixos fons de Barcelona i un destacat pintor, escriptor i fotògraf. Entre les seves obres destaquen títols com ‘La Piraña Divina’, ‘San Reprimonio y las Pirañas’, ‘Anarcoma’, ‘Turandot’, ‘Alí Babá y los 40 maricones’, ‘Mujeres raras’, ‘Plaza Real Safari’ y ‘La Barcelona de los años 70 vista por Nazario y sus amigos’.

La vida cotidiana del dibujante underground’ (Anagrama, 2016) és un excepcional testimoni en primera persona de la Barcelona underground i canalla dels anys 70. Unes memòries plenes d’anècdotes sucoses i personatges com Ocaña, Mariscal, Barceló, etc. Hi trobarem hippies, pisos compartits, comunes, homosexualitat viscuda sense complexos, porros, àcids, litres i litres d ‘alcohol i, sobretot, aires de llibertat.


Pau Riba

Biografia

Hippy sense remei, profeta de l’iceberg i de l’era d’aquari, pensaire endormiscat, faedor de cançons llargues i primes, nebot putatiu de la contracultura, observador de fenòmens del tot normals amb uns ulls com unes taronges, afiliat al fes-t’ho tu sempre que puguis i amic de cíborgs i cibòrgies. Té molts més títols a les fosques que a la llum.

Lúcid, provocador i diferent, Pau Riba ens ofereix a ‘La revolució que ara toca’ (Pòrtic, 2016) la seva opinió sobre molts dels temes de l’actualitat que més ens afecten. Una de les figures cabdals de la contracultura catalana reflexiona en quin punt ens trobem avui dia i què caldria canviar a la nostra societat.